Uusien tavoitteiden työstäminen on usein sekä innostavaa että haastavaa. Kun tavoitteiden saavuttaminen vaatii viikkojen tai jopa kuukausien systemaattista työskentelyä, jo harjoitusrutiinien rakentaminen vaatii aikaa ja suunnittelua. Harjoittelun rutinoituessa on hyödyllistä mitata edistymistä ja päivittää suunnitelmaa tulosten perusteella.
Kun tavoitteet on määritelty ja jaettu konkreettisiin osatavoitteisiin, on hyvä mitata edistymistä säännöllisesti ja usein jotta nähdään pysytäänkö suunnitelmassa. Useimmille meistä on helpompaa pysyä viikottaisissa tavoitteissa kuin seurata ja toteuttaa suunnitelmia kuukausi- tai vuositasolla.
Kiinnitä huomiota edistymisen esteiden purkamiseen. On hyvä varata harjoitteluun vaadittava aika etukäteen kalenteriin, asettaa työskentelyvälineet helposti saataville ja järjestää myös harjoitteluun sopiva tila. Samoin todennäköisimpien haasteiden ennakointi ja niihin valmistautuminen jo ennalta auttaa pääsemään niistä yli.
Harjoitusten tekeminen voi olla hyödyllistä silloinkin kun suoritustaso on matala, tai ei tuntuu siltä että huvittaisi tehdä harjoituksia. Kun harjoittelee edes vähän sen sijaan että jättää harjoitukset kokonaan tekemättä oma harjoitusrutiini vahvistuu eikä pääse katoamaan.
Omien tavoitteiden jakaminen ystävien ja perheenjäsenten kanssa voi tarjota merkittävää tukea. Moni myös hyötyy siitä jos harjoittelee yhdessä muiden kanssa ja saa tiimityöstä tukea motivaatiolleen.
Tavoitteista toimintaan siirtyminen vaatii aina työtä ja usein myös jonkin verran omien suunnitelmien muokkaamista. Systemaattinen ja tavoiteorientoitunut työskentely tuottaa tuloksia.
Mitä sinun tulee tehdä jotta saat rakennettua tavoitteidesi vaatimista harjoituksista rutiinin? Mitä harjoittelua uhkaavia esteitä tiimisi tulisi poistaa?